Джинджифил – единствената супер храна, която не трябва да пропускате

gingerДжинджифилът може да се ползва пресен, сушен, смлян или под формата на масло или сок. Често се добавя в козметиката и пакетираните храни. Характерният му аромат се дължи на маслото, което съдържа – джинджерол. Джинджеролът е основната лекуваща съставка в джинджифила.

  1. Джинджифилът облекчава прилошаване, особено при бременни и морска болест.
  2. Джинджифилът намалява мускулната треска. След тежка тренировка, хапнете джинджифил, за да избегнете болките, свързани с разкъсването на мускул.
  3. Джинджифилът има противовъзпалителни свойства, поради което облекчава остеопароза и артрит.
  4. Джинджифилът намалява кръвната захар и рисковете от сърдечни проблеми.
  5. Джинджифилът подобрява лошото храносмилане. Лошото храносмилане се характеризира с подуване и дискомфорт в горната част на стомаха. Той спомага изпразването на стомаха бързо и ефективно.
  6. Джинджифилът намалява менструалните болки, особено когато се приема в началото на цикъла.
  7. Джинджифилът намалява лошия холестерол.
  8. Джинджифилът съдържа вещества, които вероятно предотвратяват рака на панкреаса, рака на шийката на матката и рака на гърдата.
  9. Джинджифилът подобрява мозъчната дейност и предпазва от болестта Алцхаймер. Окисляването и хроничните възпаления се смятат за основни фактори за заболяване с Алцхаймер. Смята се, че противовъзпалителните свойства на джинджифила спомагат за предотвратяване на заболяването.
  10. Джинджерол, основната съставка на джинджифила намалява риска от инфекции. Джинджеролът потиска бактериите и предотвратява респираторни инфекции.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве