Девисил – често подценяваната подправка

Девисилът е отлична добавка, която добавя вкус и характер на любимите ви супи, особено тези, съдържащи картофи, грах, боб и леща. Тази подправка се използа и при приготвянето на яхнии, задушени зеленчуци и ястия от морски дарове. Девисилът придава вкус на безвкусни зеленчуци като тиквички и карфиол.

Винаги смилайте добре девисилът. Не използвайте стъблата. Девисилът се използва предимно в сухо състояние, но може да се консумира и суров. Можете да го добавяте и в сладкишите и кексовете си.

Дори корените и семената на девисила са ядливи. Те се добавят главно към меса. Девисилът се използва при консервиране и правене на салати за по-интензивен вкус. Чаят от девисил е силен и ободряващ.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве