Бяла риба по японски

За любителите на бяла риба, ето една лека рецепта за бяла риба. Японците са известни с това, че готвят здравословно и вкусно. Освен сушито, те имат много популярни ястия, едно, от които бяла риба по японски:

Продукти:

  1. 3 филета от бяла риба
  2. сокът на 1/2 лимон
  3. 1 връзка корени за супа
  4. 75 гр. маргарин или зехтин
  5. сол и черен пипер
  6. 1/2 ч. ч. сметана
  7. магданоз
  8. 1 връзка зелен лук
  9. 1-2 мандарини
  10. 1-2 с. л. настърган кашкавал
  11. 1 лимон
  12. 2 домата

Приготвяне:

  1. Рибените филета се напръскват с лимон и се оставят така.
  2. Дребно нарязаните корени за супа се запържват в мазнината.
  3. Рибата се натрива със сол и пипер и се слага в тавичка с корените, полива се със сметаната и отгоре се нареждат резени от мандарините.
  4. Всичко се наръсва с кашкавала.
  5. Бялата риба по японски се запича във фурна 20 минути (200 С).
  6. Ястието се поднася с гарнитура от задушените зеленчуци и се украсява с резени лимон и домати.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве