7-те бързи домашни трика за лъскава, блестяща коса

Мечтата на всяка жена – здрава, гладка, лъскава, блестяща коса. Независимо дали е къса или дълга, къдрава или права, блестящата коса подмладява на секундата.

Външният слой на здравата блестяща коса съдържа натурални масла, които я поддържат свежа и бляскава. Когато този външен слой е повреден, косата е суха, чуплива и с цъфтящи краища. Някои от причините са болести, дефицит на витамини, прекалено излагане на слънце, прекален стрес, силна минерализация на водата, хлор, както и честата употреба на сешоар и преса.

Всъщност, да постигнем мечтаната гъста, здрава и блестяща коса, е лесно и то в домашни условия. Ето ги седемте бързи трика, които, в домашни условия, ще ви помогнат веднага:

1/ Маска за коса с яйца – признати в световен мащаб да правят чудеса на секундата! Като отличен източник на протеин, мастни киселини и лецитин, яйцата правят косата ви блестяща, здрава и лъскава.

Смесете един яйчен белтък с една супена лъжица зехтин или мед, за да получите гладка смес. Наложете тази маска върху влажната коса и скалпа. Покрийте главата си с найлон или плувна шапка и изчакайте 30 минути. Измийте косата си с мек шампоан и хладка вода. Или…

Разбъркайте на сняг две яйца и смесете с две лъжици бадемово масло и половин чаша кисело мляко. Наложете върху косата и скалпа. Покрийте главата си за 30 минути. Отмийте. Резултатът за лъскава блестяща коса е мигновен.

Запомнете! Никога не изплаквайте косата си с гореща вода след като сте си правили яйчена маска. Отмиването е много по-трудно.

2/ Маска за коса с бира – бирата е истински тоник за косата. Протеините в бирата възстановяват увредената коса от основата до краищата. Това добавя блясък на косата в дълбочина.

Измийте косата си с шампоан и после полейте с бира. Масажирайте. Оставете маската за 5 минути. Правете това всеки две седмици и веднага ще видите промяна – косата ви ще стане блестяща, здрава и лъскава.

3/ Маска за коса с кокосово масло – кокосовото масло е най-добрият начин да се възстанови много сухата и третирана с боя коса. Кокосовото масло добавя влага и прави косата блестяща и лъскава.

Намажете косата си със затоплено кокосово масло. Масажирайте. Сложете найлон или плувна шапка. Изчакайте 30 минути. Изплакнете косата си с повече шампоан.

4/ Маска за коса с Майонеза – майонезата е най-бързият и ефективен начин да изглеждате блестящо само за 30 минути. Тя е източник на амино киселини, протеини и антиоксиданти, който ще ви накара да се чувствате като модел, а косата ще е блестяща и лъскава.

Използвайте една чаша майонеза. Нанесете върху току що измита коса, леко влажна. Покрийте косата си с найлон или плувна шапка за 30 минути. Измийте косата си с хладка вода и мек шампоан. Повтарянето на тази процедура веднъж в седмицата за 2 месеца, ще хидратира и възстанови косата.  Това е и тайната на Джулия Робертс за красива и жива коса.

5/ Маска за коса с ябълков оцет – най-известния и стар начин да заменим балсама за коса. Оцетът отмива тежките метали, останали от шампоаните и премахва пърхота и наелектризирането от косата.

Смесете равни части оцет и вода. След измиването с шампоан, изсипете сместа върху косата си и масажирайте. Оставете да поседи няколко минути и отмийте.  Или…

Смесете равни части оцет и сока на един лимон в чаша вода. Следвайте горните стъпки.

6/ Маска за коса с мед – известен е от древността със свойството да придава блясък на косата поради задържането на влага.

Смесете две лъжици мед в две чаши топла вода.  След измиване изсипете сместа върху косата си и масажирайте за 5 минути. Оставете да преседи 15 минути. Изплакнете с топла вода. Ползвайте вместо балсам за коса. Резултатите са мигновени!

7/ Маска за коса с кисело мляко – киселото мляко действа като натурален балсам, който прониква в дълбочина и възстановява косата веднага. Киселото мляко има антибактериални свойства и предпазва от пърхут.

Срешете косата си. Нанесете кисело мляко. Покрийте главата си с найлон или плувна шапка и оставете за 30 минути. Изплакнете с топла вода. Резултати се забелязват след първото измиване – косата ви ще стане лъскава и блестяща.

 

Rating: 3.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве