Бутер ватрушки

Вкусна рецепта от унгарската кухня с бутер тесто, плънка от извара и посипани с малко пудра захар. Ето и рецептата:

 Продукти:

  1. 400 гр. бутер тесто
  2. 300 гр. извара
  3. 2 яйца
  4. Настъргана кора от 1 лимон
  5. ½ ч.ч. захар
  6. 2-3 с.л. пудра захар за поръсване

 

Приготвяне:

  1. Бутер тестото се разточва на слой около 1 см дебело и се нарязва на квадрати със страна 10 см.
  2. Плънката се приготвя като изварата се смесва с разбитите със захарта яйца и се добавя настърганата лимонова кора. Плънката става плътна.
  3. В средата на всеки квадрат бутер тесто се слага от плънката. Краищата се събират по средата и се притискат с пръсти.
  4. Оставят се за 15 мин след което се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност, около 15-20 мин.
  5. Поднасят се поръсени с пудра захар.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве