Библейските храни, които лекуват

1/ Маслини и зехтин – изследванията показват, че редовната употреба на маслини и зехтин заздравява сърцето, мозъка, кожата и ставите. Евреите са ги ползвали като разменна монета, за сапун, осветление и козметика.

2/ Нар – нарът съдържа вещества с противовъзпалително, антиоксидантно и анти-туморно действие.  Според новите изследвания, флавоноидите и флавоните са тези, които оказват най-силно действие.  Макар и труден за ядене, нарът придобива все по-голяма популярност. Той е прекрасна добавка при хронични болести като рак, коремни възпаления и затлъстяване.

3/ Ферментирало грозде (вино) – редовната консумация на чаша червено вино намалява риска от сърдечни болести.  Всичко с мярка – не повече от една чаша дневно.  Когато гроздовият сок ферментира, той освобождава ресвератрол и флавон. И двете вещества са мощен боец срещу диабета и затлъстяването.

4/ Ленено семе – ленът е ползван за направата на тъкани от древни времена. Въпреки че в днешно време е почти заменен от памука, той остава важен източник на фибри и целебни качества. Ленът е ценен източник на омега 3 мастни киселини и фибри. Лененото семе спомага борбата с рака, диабета и сърдечните проблеми

5/ Хляб с кълнове –  той съдържа голямо количество аминокиселини. Кълновете съдържат всички необходими за организма протеини, витамини и минерали. Желязото и цинкът се абсорбират по-лесно в такава хранителна среда, правейки хлябът от кълнове перфектната храна.

6/ Непастьоризирано мляко – пълно с витамини и минерали, то допринася за здравето на зъбите и костите.  Специално внимание заслужава козето мляко, което има богато съдържание на калций, витамин К2, магнезий и фосфор. За разлика от кравето мляко, козето мляко предотватява анемията и декалцификацията на костите. То спомога метаболизма и храносмилането.

7/ Агнешко месо – мастното съдържание на агнешкото е в пъти по-ниско от това на възрастно животно.  Агнешкото месо е пълно с протеини, витамин В12 и минерали и е в пъти по-здравословно от другите червени меса.

8/ Магданоз – магданозът нормализира кръвното налягане, предотвратява раковите образувания и премахва ставните болки, поради противо възпалителните си способности.  Той е богат източник на витамин А, В12, С и К.

9/ Зеленчуци – от всички хранителни групи, зеленчуците имат най-много полезни вещества и са най-безопасни. Няма никакъв риск да консумирате само зеленчуци, докато прекалената консумация на плодове може да увеличи кръвната ви захар до опасни нива.  Броколи, зеле и ряпа са сред библейските зеленчуци, които предотвратяват ракови образувания, те са богати на сулфур. Зеленчуците имат следните вълшебни качества:

Те предотвратяват възпаления, бактериални и вирусни инфекции, карциногенна токсичност, формирането на капиляри и метастазите.

10/ Мед – известен като “течната храна”, той съдържа всички важни витамини и множество минерали (калций, магнезий, манган, калий и цинк). Медът съдържа мощни антиоксиданти и подпомага развитието на “добрите бактерии” в корема. Медът е известен с това, че предотвратява алергиите, свързани със сезонноста.

Библията не лъже.  Ако тези 10 храни са били основата за здраве на древните хора, то те със сигурност са полезни и за нас.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве