Безглутенов кекс

Не всеки може да толерира глутен, но пък всички сладкиши и хлябът го съдържат. Налага се да се справяте сами. Ето една рецепта за безглутенов кекс, която ще ви хареса със сигурност:

Продукти:

  1. 2 ч. ч. оризово брашно
  2. 1/2 ч.ч. Био какао на прах
  3. 2 1/2 с.л. Био гуарова гума
  4. 1 1/2 ч.л. сода за хляб
  5. 3/4 ч.л. бакпулвер
  6. 1 ч.ч. сироп от агаве, мед или кленов сироп
  7. 1/2 ч.л. хималайска сол
  8. 1 3/4 ч.ч. соево мляко
  9. 1 с.л. ленено брашно
  10. 2 ч.л. сок от лимон
  11. 2 ч.л. ванилово масло
  12. ½ ч.ч. кокосово масло

 Приготвяне:

  1. Предварително включете фурната да се загрява до 180°С, докато приготвяте сместа.
  2. В кухненския робот смесете захарта, гуаровата гума, какаото, содата за хляб и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите съставки. Миксирайте.
  3. Изсипете сместа във формичка за кекс. На дъното е добре да поставите хартия за печене, за да сте спокойни, че лесно ще можете да извадите кекса от съда.

Печете около 25 мин.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве