Баланс в живота – главни елементи за постигането му

Как да балансираме своя живот, за да имаме едно приятно ежедневие? Ето някои правила, които може да бъдат полезни.

Играйте по-често

Този странен, на пръв поглед, съвет е много полезен за собственото щастие и успех.

Какви са ползите от игрите? Доста много.

Като се започне от радостта по време на играта, която е много силна емоция – и се завърши с укрепването на връзките със семейството и приятелите.

 Отделяйте време за разходки

Разходките са много полезни, особено ако не сте спортен човек или работите по цял ден в офис. Редовното ходене само за една седмица значително намалява стресовете и  депресиите.

Всички ние сме част от околната среда – затова трябва да помним, че, за да се чувстваме щастливи, е необходимо да се възползваме от предимствата на околния свят и да контактуваме с него, включително и с природата около нас. Разходките по алеи, паркове и гори може да бъдат истинско хоби.

А пък, ако ви омръзне просто да вървите и да се взирате встрани, ето някои препоръки:

– слушайте аудиокниги по пътя;

– правете си планове за бъдещето;

– бройте крачките, които изминавате;

– мечтайте, поставяйте си цели.

От време на време може да ходите боси по тревата. Това е не само приятно – но и допринася за закаляване на тялото и подобряване на кръвообращението.

 Всеки месец, поне веднъж, пътувайте през почивните дни

Темпото на съвременния живот се ускорява, има все повече и по-натоварена работа, и е трудно (но не и невъзможно) да се намери баланс между работа и пътуване.

Вие не може да си позволите цял уикенд да пътувате, тъй като е скъпо? Тогава се разходете наблизо, изключете се от всичко, което е свързано с работата и обичайното ежедневие. Но имайте предвид, че отначало ще е трудно за човек, който не е свикнал. Щом успеете да се абстрахирате от обичайните грижи на делника, ще започнат да ви хрумват най-различни интересни идеи. А допълнителен “бонус” към всичко това са новите запознанства, места и развлечения, които ще откриете.

Рисувайте

Рисуването има добър ефект за постигането на баланс между лявото и дясното полукълба на мозъка.

Лявото отговаря за логиката, анализа, езиковите умения – а дясното полукълбо за въображението, интуицията, емоцията, пространствената ориентация.

При рисуването участват едновременно и двете полукълба. Това е един от малките баланси, които оформят големия баланс на живота.

Веднъж в месеца се хранете извън дома

Някои ще кажат: “Само веднъж?”

А други: “Аз не мога да си позволя да го правя толкова често”, или: “Аз предпочитам домашно приготвена храна.”

Но нали искаме да намерим интересния баланс на нашия живот? Това означава да го търсим навсякъде и във всичко. И едно от малките удоволствия може да бъде откриването на уютно и непретенциозно заведение, където да прекарваме поне 1-2 вечери в месеца.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве