Алкална диета при тумори и онкологични заболявания

алкална диетаКакво представлява Алкалната диета?

Алкалната диета набляга на свежите плодове и зеленчуци, както и на семената и ядките.

История

В алтернативната медицина, алкалната диета се смята за диетата на нашите предци. Тя се базира на минимална обработка на храната, както и на минимална консумация на храни от животински произход.

Брашното се появява в тази диета след появата на каменните оръдия на труда. Млякото, сиренете и останалите млечни продукти се появяват в тази диета след наченките за опитомяване на животни. Солта се появява в тази диета още по-късно. Захарта започва да присъства в тази диета най-късно.

Според защитниците на алкалната диета, всяка храна, която консумираме произвежда или киселинна или алкална (бикарбонатна) среда в кръвта след метаболизиране. Месните и млечните продукти са най-големите производители на киселинна атмосфера в стомаха.

Кръвта е винаги леко алкална, с нормална киселинност pH от 7.35 до 7.45. Когато киселинността е под тези нива, абсорбирането на калий, магнезий, калций и соли в тялото намалява. Това намаляване предизвиква най-тежките и страшни болести.

Защо да пробваме алкалната диета?

Ако чувствате следните симптоми, може би е време да опитате алкална диета:

  • липса на енергия
  • запушен нос
  • чести хреми
  • тревога, нервност, раздразнителност
  • кисти в гърдите и яйчниците
  • главоболие

Въпреки че повечето лекари са единодушни, че зеленчуков-плодовата диета е най-здравословна, те не са съгласни, че киселинността на тялото е причина за хроничните тежки заболявания.  Алкалната диета не трябва да се спазва от хора с проблеми с бъбреците. Хората със сърдечни заболявания също трябва първо да се консултират с лекар.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве