Адана кебап

Адана кебап е традиционно ястие от турската кухня. Приготвя се от агнешко месо. Може от телешко или пилешко. Има разлика в подправките.

 Продукти:

  1. 500 телешка кайма
  2. 1 глава лук
  3. 2 печени червени пиперки
  4. чер пипер, кимион, на вкус
  5. магданоз
  6. 20 гр. краве масло – твърдо, нарязано на парченца
  7. 2-3 скилидки чесън
  8. 1 малка люта чушка, нарязана на ситно

 Приготвяне:

  1. Кромид лукът, скилидките чесън, чушките се нарязват на ситно.
  2. Смесват се с каймата и се добавят подправките и маслото, нарязано на малки парченца. Хубаво се смесва и се слага за 2 часа в хладилника.
  3. Охладената кайма се дели на топчета и се оформя върху шишчетата. Сместа се разпределя по дължината на шишчето, на тънко, защото, ако е дебело може да не се задържи.
  4. Оформените шишчета се слагат отново в хладилника за 30 мин да стегнат.
  5. Пекат се на скара или грил тиган, като се обръщат за да се изпекат равномерно.
  6. Поднасят се със зеленчуци запечени на грил, ориз, сос може да е с кисело мляко, чеснов сос.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве