Агнешко по индийски

Индийците са известни с любовта си към агнешкото. Съществуват хиляди рецепти с агнешко, но тази е класическа индийска рецепта. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 500 гр. агнешко месо, от бута
  2. 2 глави кромид лук
  3. 1 ч.л. джинджифил
  4. 2 – 3 скилидки чесън
  5. щипка кимион
  6. щипка кардамом
  7. 1 ч.л. червен пипер
  8. 1 с.л. олио
  9. 2 с.л. доматено пщре
  10. 4 с.л. кисело мляко

 Приготвяне:

  1. Агнешкото месо се почиства от излишната мазнина и се нарязва на малки хапки.
  2. Едната глава кромид лук, скилидките чесън и подправките се смесват, пасират се и с тази ароматна смес се маринова агняшкото за 1 час.
  3. В тенджера се заграва олито и нарязаната на кръгчета втора глава лук. Когато лука си промени цвета, стане златист, се прабавя маринованото агнешко и се разбърква.
  4. Месото се разбърква около 5 мин и се налива 1 ч.ч. топла вода. Ястие се оставя да къкри на тих огън до готовност на месото.
  5. Когато месото е готово се добавя доматено пюре и киселото мляко.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве